En mättande och god sallad med frisk salladssås.
♨ Lunch/middag: 1 person
⏰ ca 30 min
❤ 334 kcal/portion
Du behöver:
Lax- och sparrissallad:
60 gram laxfilé
½ tsk olja
salt
nymalen svartpeppar
90 gram grön sparris
50 gram mixad sallad (familjemix)
75 gram gurka
75 gram körsbärstomater
Salladsdressing:
½ dl turkisk yoghurt (fetthalt 10%)
1 msk hackad fryst persilja
½ tsk rivet citronskal
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Lax- och sparrissallad
Gör så här:
1. Dela sparrisen i mindre bitar, ca 3-4 cm långa.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
3. Sätt i en ånginsats och ångkoka sparrisbitarna tills de är mjuka men spänstiga.
4. Häll av vattnet och låt sparrisbitarna svalna.
5. Dela laxen i mindre bitar.
6. Häll olja i en varm stekpanna och stek laxbitarna tills de börjar få fin färg. Salta och peppra.
7. Skär gurkan i mindre bitar och dela körsbärstomaterna i halvor.
9. Blanda ihop sallad, gurka, tomater, sparris och laxbitarna i en salladskål.
Salladsdressing
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Häll i persilja och rivet citronskal, salta och peppra och blanda om.
Servera lax- och sparrissalladen med salladsdressingen.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar