0

Fylld och ugnsbakad zucchini (5:2-diet)

Idag var det fastedag och kvällens 5:2 middag bjöd på ett nästintill helvegetariskt alternativ. Fast baconskivorna gav rätten en god touch med sin lite rökiga smak.

Lunch/middag: 1 person
ca 45 min
305 kcal/portion

Du behöver:
1 zucchini (300 gram)
2 skivor bacon
10 cm purjolök
1 tomat
¼ röd paprika
2 msk hackad persilja
50 gram fetaost (fetthalt 22%)
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela zucchinin på hälften och gröp ur kärnorna med en sked.
3. Dela baconskivorna i mindre bitar och fräs dem i en het stekpanna.
4. Skär purjolöken i tunna skivor och tomaten och paprika i mindre bitar. Häll allt i stekpannan tillsammans med kärninnankråm från zucchinin och låt steka tills allt blivit lite såsigt, ca 5-10 min.
5. Rör ner hackad persilja och smulad fetaost.
6. Lägg zucchinihalvorna i en ugnsfast form och fyll halvorna med fyllningen. Salta och peppra.
7. Ställ formen i mitten av ugnen och grädda tills zucchinin är helt genommjuk, ca 25-30 min.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar