0

Bönsallad med örtkryddad keso (5:2-diet)

Idag var det dags för fastedag igen. Kvällens middag blev en snabbfixad och fräsch bönsallad med en härligt smakrik keso. En rätt jag verkligen kan rekommendera!

Lunch/middag: 1 person
ca 15 min
302 kcal/portion

Du behöver:

Bönsallad:
50 gram vita bönor
50 gram svarta bönor
¼ rödlök
40 gram fetaost (fetthalt 22%)
100 gram kalamata oliver
6 körsbärstomater
25 gram mixad sallad (säsongsmix)
1 tsk fryst basilika

Örtkryddad keso:
50 gram keso (fetthalt 4%)
½ tsk fryst hackad basilika
½ tsk fryst hackad persilja
½ tsk torkad timjan

....GÖR SÅ HÄR....

Bönsallad
Gör så här:
1. Skölj bönorna i ett durkslag, låt rinna av.
2. Skala och skär löken i tunna skivor.
3. Dela fetaosten i mindre bitar.
4. Dela körsbärstomaterna i halvor.
5. Blanda ihop bönor, rödlök, fetaost, oliver, tomater, basilika och sallad i en skål.

Örtkryddad keso
Gör så här:
1. Häll upp keson i en skål.
2. Stöt timjan i en mortel.
3. Rör ner basilika, persilja och timjan i keson.
4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera bönsalladen med den örtkryddade keson.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar