♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
2 stora morötter
4 potatisar
ca 5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk skånsk senap
2 tsk skånsk senap
600 gram falukorv
1 rödlök
1 burk konserverade stora vita bönor (410 gram)
1 burk konserverade stora vita bönor (410 gram)
150 gram sockerärtor
salt
nymalen svartpeppar
2-3 msk hackad persilja
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och dela morötter och potatis i större bitar, ca 2x2 cm.
2. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg i potatis och morötter när vattnet kokar och låt de puttra under lock i 10 min.
3. Dra av skinnet på falukorven och dela korven i bitar, ca 2x2 cm.
4 Skala och skiva löken i klyftor.
5. Skölj och dela sockerärtorna i halvor.
6. Rör ner senap i grytan och häll i falukorvsbitar, bönor, lök och sockerärtor. Spä eventuellt med lite mer vatten och låt alltihop puttra under lock i ytterligare 5 min tills potatisen är mjuk.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och rör till sist ner hackad persilja.
Servera grytan med grovt knäckebröd med smör.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar