♨ Lunch/middag: 1 person
⏰ ca 30 min
❤ 324 kcal/portion
Paprikakyckling:
100 gram kycklingfilé
1 krm paprikapulver (stark)
salt
nymalen svartpeppar
Het bönsallad med chili och citron:
200 gram konserverade black eye bönor
30 gram röd paprika
40 gram hackad rödlök
5 gram färsk chilifrukt
1 msk pressad citronsaft
salt
nymalen svartpeppar
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Het bönsallad med chili och citron
Gör så här:
1. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
2. Hacka paprika i mindre bitar.
3. Skala och finhacka rödlök.
4. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
5. Lägg paprika, rödlök och chilifrukt i en skål och pressa över citronsaft.
6. Häll i de avrunna bönorna i skålen och rör om så att allt blandas.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Paprikakyckling
Gör så här:
1. Krydda kycklingfilén med paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
2. Lägg ner kycklingfilén i en het teflonbeklädd stekpanna och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida tills kycklingfilén är genomstekt.
Servera kycklingfilén med bönsalladen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar