0

Paprikakyckling och bönsallad med chili och citron (5:2-diet)

Använde gårdagskvällen till att komponerat ihop ett nytt 5:2-recept. En fräsch kycklingrätt full med frisk smak och med lite hetta från färsk chili.

Lunch/middag: 1 person
ca 30 min
324 kcal/portion

Paprikakyckling:
100 gram kycklingfilé 
1 krm paprikapulver (stark)
salt
nymalen svartpeppar

Het bönsallad med chili och citron:
200 gram konserverade black eye bönor
30 gram röd paprika
40 gram hackad rödlök
5 gram färsk chilifrukt
1 msk pressad citronsaft
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Het bönsallad med chili och citron
Gör så här:
1. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. 
2. Hacka paprika i mindre bitar.
3. Skala och finhacka rödlök.
4. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
5. Lägg paprika, rödlök och chilifrukt i en skål och pressa över citronsaft.
6. Häll i de avrunna bönorna i skålen och rör om så att allt blandas.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Paprikakyckling
Gör så här:
1. Krydda kycklingfilén med paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
2. Lägg ner kycklingfilén i en het teflonbeklädd stekpanna och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida tills kycklingfilén är genomstekt.

Servera kycklingfilén med bönsalladen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar