♨ Blir 8 bakelser
Fyllning:
Tips! Hit går det även att förbereda i god tid. Frys in längden och ta fram och låt tina lite innan du ska skära ut bakelserna.
Glasyr
⏰ ca 25 min + 1 tim i frysen + 10 min till garnering
Du behöver:
Kaka:
2 ägg
1 dl strösocker
½ dl potatismjöl
1½ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 msk strösocker att strö över kakan
Chokladgrädde:
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
Glasyr:
100 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
Fyllning:
2 dl frysta hallon
Dekorering:
1 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad (70%)
Dekorering:
1 dl vispgrädde
100 gram mörk choklad (70%)
....GÖR SÅ HÄR....
Kaka
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta därefter ner det i äggsmeten, rör om försiktigt så att allt blandas.
4. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 6 min. Grädda inte kakan för länge då botten blir väldigt spröd.
6. Tag ut kakan ur ugnen och strö över socker.
7. Lägg över ytterligare ett bakplåtspapper och vänd så att kakans undersida kommer uppåt.
8. Dra försiktigt av bakplåtspappret som nu ligger överst och låt kakan svalna något.
Chokladgrädde
Gör så här:
1. Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker. Vispa inte för hårt!
Chokladhjärta
Gör så här:
1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
2. Ringla ut chokladen med en sked på ett bakplåtspapper till 8 hjärtan, ca 4-5 cm i diameter.
3. Ställ att stelna i frysen i ca 30 min.
4. Tag ut från frysen strax innan dekorering och lossa dem försiktigt från bakplåtspappret.
Montering
Gör så här:
1. Skär kakan i tre delar på bredden.
2. Bred hälften av chokladgrädden på en del och lägg på ytterligare en del. Bred resten av chokladgrädden och lägg på den sista delen.
3. Tina hallonen och mosa dem lätt i en skål.
5. Dela försiktigt längden på mitten. Bred hallonmoset på en av delarna och lägg försiktigt den andra delen ovanpå. Dra rent kanterna med en kniv.
4. Ställ in brickan i frysen i minst 1 timme, så blir det lättare att skära ut bakelserna.
Tips! Hit går det även att förbereda i god tid. Frys in längden och ta fram och låt tina lite innan du ska skära ut bakelserna.
Glasyr
Gör så här:
1. Mät upp choklad och vispgrädde och låt smälta ihop på svag värme i en liten kastrull.
2. Dra av kastrullen när glasyren blivit jämn och blank. Låt glasyren tjockna till sig genom att stå en stund i rumstemperatur.
3. Ta ut längden ur frysen och låt den tina en stund och dela längden i 4 fyrkantiga bitar med en vass kniv.
3. Ta ut längden ur frysen och låt den tina en stund och dela längden i 4 fyrkantiga bitar med en vass kniv.
4. Bred ut glasyren över bitarna så att det täcker runt om.
5. Dela varje bit till två bakelser, så att varje bakelse får en synlig snittyta.
6. Låt bakelserna stå framme och tina så att det mjuknar lite innan servering.
5. Dela varje bit till två bakelser, så att varje bakelse får en synlig snittyta.
6. Låt bakelserna stå framme och tina så att det mjuknar lite innan servering.
7. Dekorera genom att spritsa en klick grädde uppe på varje bakelse och sätt dit ett chokladhjärta.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar