♨ Blir 20-24 bullar
⏰ ca 1 tim 45 min
Du behöver:
25 gram jäst
125 gram smör eller margarin
2 dl mjölk
1 krm salt
1 tsk hjorthornssalt
1 dl strösocker
4 äggulor
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
75 gram smör eller margarin
5 msk vaniljsocker
Pensling:
smält smör eller margarin
strösocker
....GÖR SÅ HÄR....
....GÖR SÅ HÄR....
1. Smula ner jästen i en bunke (använd med fördel en hushållsassistent).
2. Värm mjölken till 37 grader.
3. Tillsätt salt, socker och hjorthornssalt.
4. Häll i äggulorna och vetemjöl.
5. Arbeta degen tills den är blank och smidig.
6. Täck degen med bakduk och låt jäsa i 35-40 min.
7. Dela degen i två delar.
8. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka, 40x30 cm.
9. Blanda ihop fyllningen i en skål och bred ut den fördelat på de båda kakorna.
10. Vik varje kaka, kortsida mot kortsida.
11. Dela kakorna i vardera 10-12 remsor beroende på hur stora du vill ha bullarna.
12. Snurra varje remsa och knyt ihop till en rund bulle med ändarna underst.
13. Låt bullarna jäsa under bakduk i 35-40 min.
14. Sätt ugnen på 225 grader.
15. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min tills de blivit gyllenbruna.
16. Låt bullarna att svalna.
17. Pensla överdelen på bullarna med smält smör och doppa dem i socker.
Förvara bullarna i plastpåsar, alternativt frys in. Hållbarhet i frys ca 3-4 månader.
Förvara bullarna i plastpåsar, alternativt frys in. Hållbarhet i frys ca 3-4 månader.
Smaklig spis!
Har nyss börjat följa din blogg efter rekomendationer.
SvaraRaderaDessa bullar såg toppen ut. Skall prova dom en dag
Vad roligt att du hittat hit, du är så välkommen! Hoppas att du blir inspirerad!
Radera