0

Persiljebiff med asiatisk gurksallad (5:2-diet)

Veckans andra fastedag och kvällens middag bjöd på asiatiska smaker. Det blev både fräscht och mättande.

Lunch/middag: 1 person
ca 45 min
263 kcal/portion

Persiljebiff:
100 gram blandfärs
1 tsk hackad persilja
salt
svartpeppar

Asiatisk gurksallad:
200 gram gurka
½ chilifrukt
¼ gul lök
malen koriander
pressad limesaft
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Asiatisk gurksallad
Gör så här:
1. Hyvla gurkan i långa, tunna skivor med t ex en osthyvel och lägg dem i en bunke.
2. Skala och skär löken i tunna skivor och lägg i bunken.
3. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten och blanda ner tillsammans med lök- och gurkskivorna.
4. Smaksätt med salt, nymalen svartpeppar, malen koriander och pressad limesaft. 
5. Låt gurksalladen stå och dra i kylen i minst 10-15 min, gärna längre.
6. Häll av överflödig vätska strax innan servering.

Persiljebiff
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda köttfärs, salt och svartpeppar i en bunke. 
3. Hacka persilja och blanda ner i köttfärsen.
4. Forma och platta ut köttfärsen till en biff.
5. Stek köttfärsbiffen i en teflonbeklädd stekpanna tills den fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg köttfärsbiffen i en ugnsform och efterstek i ugnen i ca 10 min.

Servera persiljebiffen med gurksalladen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar