♨ Lunch/middag: 1 person
⏰ ca 45 min
❤ 263 kcal/portion
Persiljebiff:
100 gram blandfärs
1 tsk hackad persilja
salt
svartpeppar
Asiatisk gurksallad:
200 gram gurka
½ chilifrukt
¼ gul lök
malen koriander
pressad limesaft
pressad limesaft
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Asiatisk gurksallad
Gör så här:
1. Hyvla gurkan i långa, tunna skivor med t ex en osthyvel och lägg dem i en bunke.
2. Skala och skär löken i tunna skivor och lägg i bunken.
3. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten och blanda ner tillsammans med lök- och gurkskivorna.
3. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten och blanda ner tillsammans med lök- och gurkskivorna.
4. Smaksätt med salt, nymalen svartpeppar, malen koriander och pressad limesaft.
5. Låt gurksalladen stå och dra i kylen i minst 10-15 min, gärna längre.
6. Häll av överflödig vätska strax innan servering.
Persiljebiff
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda köttfärs, salt och svartpeppar i en bunke.
3. Hacka persilja och blanda ner i köttfärsen.
4. Forma och platta ut köttfärsen till en biff.
4. Forma och platta ut köttfärsen till en biff.
5. Stek köttfärsbiffen i en teflonbeklädd stekpanna tills den fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg köttfärsbiffen i en ugnsform och efterstek i ugnen i ca 10 min.
Servera persiljebiffen med gurksalladen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar