♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 laxfiléer (á 125 gram)
salt
nymalen svartpeppar
nymalen svartpeppar
Varm citronsås:
ca 2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 fiskbuljongtärning
saften från ½ citron
4 portioner kokt ris
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Sätt i ångesten, lägg i laxfiléerna i ångsatsen, lägg på locket och ångkoka laxfiléerna i ca 5-8 min.
3. Strö över salt och nymalen svartpeppar.
3. Strö över salt och nymalen svartpeppar.
Varm citronsås
Gör så här:
1. Häll grädde och turkisk yoghurt i en tjockbottnad kastrull.
2. Pressa i citronsaften, smula ner buljongtärningen och låt såsen puttra några minuter.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera laxfiléerna med kokt ris, den varma citronsåsen och gärna en grönsallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar