Fick till en fantastisk smakrik kycklingwok som du enkelt anpassar efter eget tycke och smak.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
ca 700 gram kycklingfilé
1 morot
½ röd paprika
10 cm purjolök
ca 2 dl strimlad savoykål
1 vitlöksklyfta
rapsolja
Soyasås:
3 msk kinesisk soya
½ msk äppelcidervinäger
2 tsk riven ingefära
2 msk sweet chilisås
1 tsk honung
4 portioner risnudlar
sweet chilisås
....GÖR SÅ HÄR....
Soyasås:
Gör så här:
1. Häll soya, äppelcidervinäger i en skål.
2. Tillsätt den rivna ingefäran och honungen och rör runt tills honungen lösts upp och allt blandats.
Kycklingwok:
Gör så här:
1. Skär kycklingen i strimlor.
2. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
3. Skala och skär morötterna i tunna stavar.
4. Kärna ur och skär paprikan i smala strimlor.
5. Skär bort bladstammen från kålbladen och strimla savojkålen i tunna strimlor.
6. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
7. Häll olja i en het wok eller gjutjärnsgryta.
8. Lägg i kycklingbitarna och stek under omrörning tills de är genomstekta.
9. Blanda purjolök, vitlök, morötter, paprika, savojkål och låt allt fräsa någon minut.
10. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet från risnudlarna med hjälp av ett durkslag och skölj dem
under kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Låt risnudlarna rinna
av.
11. Lägg ner de avrunna risnudlarna i kycklingwoken och blanda om så att nudlarna fördelas.
12. Tillsätt soyasåsen i kycklingwoken under omrörning till önskad smakstyrka. Smaka eventuellt av med mer salt.
Servera gärna kycklingwoken med lite sweet chilisås.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar