0

Kryddig korvgryta med chirozo

En kryddigare variant på den klassiska rätten Korv Stroganoff.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
1 gul lök
500 gram kryddig korv (chirozo)
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
250 gram broccoli
500 gram krossade tomater
2 tsk honung
1 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar
smör till stekning

4 portioner kokt ris

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta och fräs lök, vitlök och purjolök.
4. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
5. Dela broccolin i mindre buketter.
6. Skär korvarna i skivor och tillsätt tillsammans med paprika och broccoli i grytan och låt allt fräsa någon minut under omrörning.
7. Tillsätt de krossade tomater, buljongtärning, honung och lagerblad och låt korvgrytan puttra under lock i 10-15 min.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera korvgrytan med nykokt ris.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar