Ingefära är en fantastisk smaksättare som passar både till fågel, fisk och till kryddstarka asiatiska maträtter. Tillsammans med citronen ger den även denna fiskrätt en riktigt god smak.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
4 laxfiléer (á 125 gram)
ca 2 msk riven färsk ingefära
saften från ½ citron
ca 2 msk olivolja
ca 1 krm malen vitpeppar
ca 1 tsk flingsalt
....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform.
3. Ringla över olivolja och strö över vitpeppar och flingsalt.
4. Riv ingefära och fördela över laxfiléerna och pressa över citronsaften.
5. Ugnsbaka laxfiléerna i ugnen i ca 15 min.
Servera gärna laxfiléerna till kokt potatis eller en krämig potatissallad.
Smaklig spis!
0
Ugnsbakad citron- och ingefärslax
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar