Frasiga fiskpinnar med god remouladsås smakar alltid lika gott.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
800 gram torskfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
ca 2 dl ströbröd
ca 1 tsk paprikapulver
ca 2 tsk salt
ca 1 tsk nymalen svartpeppar
smör till stekning
färskpotatis
remouladsås (dansk)
gröna ärtor
....GÖR SÅ HÄR....
1. Dela torskfilén i smalare portionsbitar.
2. Blanda ihop ströbröd, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
3. Dela upp vetemjöl, ströbrödsblandningen och vispat ägg i tre djupa tallrikar.
4. Vänd torskbitarna i vetemjöl, vispat ägg och sist i ströbrödsblandningen och låt de panerade torskbitarna ligga och torka i ca 5-10 min.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Smält smör i en stekpanna och stek torskbitarna tills de fått fin stekyta runt om.
7. Efterstek torskbitarna i ugnen ca 10-15 min tills de är genomstekta.
Servera torskbitarna med kokt färskpotatis, gröna ärtor och remouladsås.
Smaklig spis!
0
Hemgjorda fiskpinnar med färskpotatis och remouladsås
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar