0

Hemgjorda fiskpinnar med färskpotatis och remouladsås

Frasiga fiskpinnar med god remouladsås smakar alltid lika gott.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
800 gram torskfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
ca 2 dl ströbröd
ca 1 tsk paprikapulver
ca 2 tsk salt
ca 1 tsk nymalen svartpeppar
smör till stekning

färskpotatis
remouladsås (dansk)
gröna ärtor

....GÖR SÅ HÄR....

1. Dela torskfilén i smalare portionsbitar.
2. Blanda ihop ströbröd, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar. 
3. Dela upp vetemjöl, ströbrödsblandningen och vispat ägg i tre djupa tallrikar.
4. Vänd torskbitarna i vetemjöl, vispat ägg och sist i ströbrödsblandningen och låt de panerade torskbitarna ligga och torka i ca 5-10 min.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Smält smör i en stekpanna och stek torskbitarna tills de fått fin stekyta runt om.
7. Efterstek torskbitarna i ugnen ca 10-15 min tills de är genomstekta.

Servera torskbitarna med kokt färskpotatis, gröna ärtor och remouladsås.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar