0

Kycklingbiffar med ris och varm tomatsalsa

Saftiga kycklingbiffar med fyllig och god tomatsalsa.

4 personer
ca 45 min 

Du behöver:

Kycklingbiffar:
ca 700 gram kycklingfiléer
1 ägg
1 tsk potatismjöl
ca 1 msk koriander
ca ½ tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar

Varm tomatsallad:
6 tomater
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl vatten
ca 1 tsk chilipulver
salt
nymalen svartpeppar

4 portioner kokt vitt ris

....GÖR SÅ HÄR....

Kycklingbiffar
Gör så här:
1. Finhacka kycklingfiléerna med en kniv till en grövre färs.
2. Lägg kycklingfärsen i en bunke och blanda ner ägget.
3. Strö över potatismjöl, koriander, salt och nymalen svartpeppar och blanda om allt till en jämn smet.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Forma kycklingfärsen till runda biffar och stek dem tills de fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg de förstekta kycklingbiffarna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 15-20 min.

Varm tomatsallad
Gör så här:
1. Skär tomaterna mindre bitar.
2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
3. Häll olivolja i en het stekpanna och häll i tomatbitarna och hackad vitlök.
4. Låt tomatröran puttra någon minut under omrörning tills det börjar såsa sig.
5. Tillsätt vatten och smaka av med chilipulver, salt och nymalen svartpeppar.

Servera kycklingbiffarna med kokt ris, tomatsalsa och en grön sallad

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar