♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 fläskkotletter
smör till stekning
Örtig sås:
2 dl crème fraiche
ca 2 dl vispgrädde
3 msk torkade franska örter
1 grönsaksbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar
Ugnsrostade rotfrukter:
8-10 potatisar
3 morötter
1 palsternacka
olivolja
....GÖR SÅ HÄR....
Ugnsrostade rotfrukter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatis, morötter och palsternacka och dela dem i bitar.
3. Stjälp över rotfrukterna i en braspanna med bakplåtspapper, ringla över olivolja och blanda om.
4. Ställ in rotfrukterna i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
5. Salta de ugnsrostade rotfrukterna strax innan servering.
....GÖR SÅ HÄR....
Ugnsrostade rotfrukter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatis, morötter och palsternacka och dela dem i bitar.
3. Stjälp över rotfrukterna i en braspanna med bakplåtspapper, ringla över olivolja och blanda om.
4. Ställ in rotfrukterna i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
5. Salta de ugnsrostade rotfrukterna strax innan servering.
Fläskkotletter i örtig sås
Gör så här:
1. Smält smör i en stekpanna.
2. Lägg i fläskkotletterna och stek dem tills de börjar få fin stekyta på båda sidorna.
3. Tillsätt crème fraiche, grädde, franska örter, buljongtärning och pressad vitlök i stekpannan.
4. Låt fläskkotletterna puttra i såsen under lock i ca 10-15 min, späd eventuellt med mer grädde.
5. Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
5. Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
Servera fläskkotletterna och såsen med de ugnsbakade rotfrukterna.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar