Igår blev det hemgjord kebab till middag. Hembakat pitabröd, kryddig köttfärsröra och krispiga grönsaker. Hur gott som helst!
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min + 2 timmar baktid för pitabröd
Du behöver:
Pitabröd:
½ pkt jäst (25 gram)
2 dl ljummet vatten (37 grader)
1 tsk salt
1 tsk honung
3 tsk olivolja
5½ dl vetemjöl
Köttfärsröra:
ca 750 gram blandfärs
smör till stekning
ca 1 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
ca 1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar
Chili- och vitlökssås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca 2-3 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar
Tillbehör:
gurkbitar
skivad tomat
sallad
majskorn
skivad rödlök
....GÖR SÅ HÄR....
Pitabröd
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke (använd med fördel en hushållsassistent) och lös upp jästen med ljummet vatten.
2. Blanda i salt, honung, olivolja och vetemjöl och arbeta ihop degen ett par minuter tills den är slät.
3. Täck över och låt jäsa i minst 45 min.
4. Dela degen i 8 bitar och forma varje degbit till en bulle.
5. Kavla ut varje bulle till ca 1 cm platta pitabröd, vänd dem i lite vetemjöl och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
6. Låt pitabröden jäsa under bakduk under ytterligare 30 min.
7. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Grädda pitabröden i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
9. Ta ut pitabröden och låt dem svalna något innan servering.
Köttfärsröra
Gör så här:
1. Smält smör i en större stekpanna.
2. Bryn köttfärsen och tillsätt pressad vitlök, cayennepeppar, paprikapulver, spiskummin.
3. Låt köttfärsen fräsa med kryddorna någon minut under omrörning. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Chili- och vitlökssås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner chilisås och pressad vitlök, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Smaklig spis!
0
Köttfärskebab med hembakat pitabröd
Etiketter:
Färsrätter
,
mer än 60 minuter
,
Pizza och Pirog
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar