Grillad och mör kyckling är svårslaget på grilltallriken.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim + tid för marinering
Du behöver:
Grillad lime- och ingefärskyckling:
4 kycklingfiléer
Marinad:
2-3 msk soja
saften från 1 lime
ca 3-4 msk riven ingefära
1 pressad vitlök
Sesampotatis:
ca 1 kg färskpotatis
ca 3 msk olja (rapsolja)
ca 1 msk flingsalt
2-3 msk sesamfrön
Yoghurtsås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca 1 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR...
Grillad lime- och ingefärskyckling
Marinad
Gör så här:
1. Lägg kycklingfiléerna i en skål.
2. Häll i soja, limesaft i skålen och pressa över vitlöken.
2. Skala och riv ingefäran.
4. Lägg den rivna ingefäran i handen och pressa ur ingefärssaften ner i skålen.
5. Blanda om så att kycklingfiléerna täcks av marinaden. Täck skålen med platsfolie och låt stå att dra ca 10-15 min.
Grillning:
Gör så här:
1. Tänd grillen och vänta tills grillbriketterna slutat brinna och glöden fått en grå/vitaktig färg, tar ca 30 min.
2.
Lägg kycklingfiléerna på grillgallret och grilla dem på inte allt för
hög värme tills de fått
fin grillyta runtom, ca 5 min.
3. Placera grillkolen på varsin sida om brikettgallret (indirekt grillning) och lägga
kycklingfiléerna i mitten. Ställ eventuellt en aluminiumform i mitten
för att fånga upp köttsaften. Lägg på locket och låt kycklingfiléerna
grilla ytterligare ca 15-20 min i ca 150 grader. Vänd kycklingfiléerna
med jämna mellanrum och pensla samtidigt med marinaden.
Fler grilltips och grillmetoder finner du i min Lilla grillskola.
Sesampotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela potatisen i mindre bitar.
3. Lägg potatisen i en braspanna klädd med bakplåtspapper, ringla över olivolja och strö över flingsalt och sesamfrön. Blanda om så att allt blandas.
4. Ställ in potatisen i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30-40 min.
Servera de nygrillade kycklingfiléerna med sesampotatisen och gärna en grön sallad.
Smaklig spis!
0
Grillad lime- och ingefärskyckling med ugnstekt sesampotatis
Etiketter:
ca 60 minuter
,
Fågel
,
Grillat
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar