1

Smörgåstårta med räkor och tonfisk

Idag bjöds det på smörgåstårta för att gemensamt fira av döttrarna som båda fyller år i maj. Gjorde en variant av en smörgåstårta som min svägerska Katarina brukar bjuda på. Mjuk och saftig, som alltid blir en succé på sommarfesterna. Tack för receptet Katarina!


Tips! Smörgåstårtan kan med fördel förberedas och göras dagen innan. Garneras strax innan servering.


♨ ca 8-10 personer
⏰ ca 1 tim

Du behöver:
5 hönökakor (halvmånformade)

Fyllning:
2 hårdkokta ägg
1 dl majonnäs
1 tub räkost (150 gram)
2½ dl crème fraiche
1 burk stenbitsrom (80 gram)
2 burkar tonfisk i vatten (á 185 gram)
smör

Garnering:
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
3 hårdkokta ägg
500 gram räkor (med skal)
1 gurka
färsk dill
1 citron

....GÖR SÅ HÄR....

Fyllning
Gör så här:
1. Skala och hacka de hårdkokta äggen
2. Rör ihop ägghack, majonnäs, räkost, crème fraiche och stenbitsrom i en bunke.
3. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner i fyllningen.

Sätt ihop smörgåstårtan
Gör så här:
1. Smöra första hönökakan med smör och bred på en del av fyllningen.
2. Lägg på nästa hönökaka och bred på lite smör och fyllning och fortsätt varva ytterligare två lager
3. Lägg på sista hönökakan.
4. Vispa grädden i en bunke, rör ner majonnäs och spackla tårtan.
5. Garnera smörgåstårtan med gurka, ägg, räkor, dill och citron.

Smaklig spis!

1 kommentar :

  1. Detta blev allas favorit. Tonfisken ger lyftet.
    Annika

    SvaraRadera