0

Laxburgare

Lyxiga laxburgare, minst lika goda och smarriga som de som serveras på fiskekrogen om sommaren.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min

Du behöver:

Laxbiffar:
4 laxfiléer (500 gram)
1 dl finhackad purjolök
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 äggulor
ca 2-3 msk hackad frusen dill
2 msk potatismjöl
smör eller margarin till stekning

4 hamburgerbröd (hemgjorda tekakor. Receptet på tekakorna hittar du här.)

Dressing:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca 2 msk majonnäs
1 dl finhackad gräslök
1-2 msk hackad dill
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Laxbiffar
Gör så här:
1. Finhacka purjolök och lägg i en skål.
2. Hacka laxfiléerna med en kniv och tillsätt det i skålen.
3. Tillsätt dijonsenap, salt, nymalen svartpeppar, äggulor och dill och rör ihop allt med en elvisp (använd degkrokarna).
4. Pudra potatismjölet över smeten och blanda om allt till en smidig färs.
5. Smält smör i en stekpanna. Klicka ut 1-1½ rågade matskedar färs till varje laxbiff, platta till och stek biffarna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidorna, ca 1½-2 min per sida. Lägg laxbiffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 5-10 min på 200 grader.

Dressing:
Gör så här:
1. Finhacka gräslök och dill och häll i en skål.
2. Tillsätt turkisk yoghurt och majonnäs och rör ihop.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Bygg din laxburgare:
Gör så här:
1. Dela hamburgerbrödet och stek skärytorna hastigt i lite olja eller smör i en varm stekpanna.
2. Bygg din laxburgare med det du vill ha t ex sallad, tomat, rödlök och den nystekta laxbiffen.
3. Avsluta med en klick dressing och lägg på överdelen på hamburgerbrödet.

Servera laxburgaren som den är eller med något tillbehör som potatisklyftor eller knapriga chips.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar