En riktigt god variant till den vanliga köttfärssåsen.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
700 gram blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ chilifrukt
smör eller margarin till stekning
50 gram soltorkade tomater
8-10 skogschampinjoner
1 pkt bacon (150 gram)
1 burk krossade tomater (500 gram)
2-3 msk chilisås
ca 1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 tsk rosmarin
ca 1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver
500 gram valfri pasta (penne)
färskriven parmesanost
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skär baconet i mindre bitar och bryn i en het stekpanna. Lägg åt sidan.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten
3. Smält smöret i en större gjutjärnsgryta.
4. Häll i lök, vitlök och hackad chili i grytan och låt fräsa men utan att det tar färg.
5. Tillsätt köttfärsen och bryn i ca 5 min under omrörning.
6. Blanda i krossade tomater, chilisås, vatten och buljongtärning.
8. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och blanda ner tillsammans med baconet i grytan.
9. Lägg på locket och låt det småkoka i 30 min. Rör då och då.
10. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, häll av vattnet och blanda ner i köttfärssåsen.
Servera köttfärssåsen och pastan med lite riven parmesanost och gärna med en grön sallad.
Smaklig spis!
2
Mustig köttfärssås med chili, bacon och soltorkade tomater
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Färsrätter
,
Pastarätter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
En mycket god köttfärssås som kommer att bli en ny favorit här hemma ☺ Ris till istället för pasta och ett gott glas rött vin så passar den även utmärkt en fredagskväll! Linda
SvaraRaderaTack Linda, vad glad jag blir att du gillade den. Ny favorit låter som bra betyg! :) Jag uppskattar verkligen att du tar dig tid att gå in på bloggen och kommentera. Stort tack!
Radera