Grillsäsongen är i full gång! Här kommer ett recept på en marinerad kyckling som du bara måste prova.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim + minst 1 tim i marinad
Du behöver:
Grillad kycklingfilé:
4 kycklingfiléer
Marinad:
ca 1 dl olja
ca 1-1½ dl chilisås
3 msk flytande honung
3 msk worcestersås
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
ca 1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Husets potatissallad:
ca 1 kg färskpotatis
1 rödlök
1 äpple
ca 4 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
2. Lägg ner kycklingfiléerna i det kokande vattnet och låt koka i ca 5 min beroende på storlek.
Marinering
Gör så här:
1. Blanda ihop marinaden och häll i en plastpåse.
2. Lägg i de förkokta kycklingfiléerna i påsen, förslut påsen och massera så att marinaden fördelas över kycklingfiléerna.
3. Lägg därefter kycklingfiléerna att vila i ca 1 timme i kylskåpet.
Grillning
Gör så här:
1. Tänd grillen och vänta tills grillbriketterna slutat brinna och glöden fått en grå/vitaktig färg, tar ca 30 min.
2.
Lägg kycklingfiléerna på grillgallret och grilla dem på inte allt för
hög värme. Vänd på kycklingfiléerna med jämna mellanrum tills de fått
fin grillyta runtom, ca 5-10 min.
Husets potatissallad
Gör så här:
1. Borsta färskpotatisen så att smuts och skal försvinner och dela dem beroende på storlek i mindre bitar.
2. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
3. Lägg i färskpotatisen när vattnet kokar och koka tills den blivit mjuk, ca 10min.
4. Häll av vattnet lägg en bit hushållspapper över kastrullen och låt potatisen svalna.
5. När potatisen svalnat lägg den i en större skål.
5.
Skölj och strimla rödlöken i tunna skivor och dela äpplet i mindre
bitar (behåll skalet på äpplet då det ger fin färg i salladen) och lägg i
skålen.
7. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och nymalen svartpeppar.
8. Häll blandningen i skålen och blanda försiktigt om potatissalladen.
9. Låt potatissalladen stå kallt i minst 30 min innan servering.
Servera kycklingfiléerna med potatissalladen och en god grönsallad.
Smaklig spis!
0
Grillad kycklingfilé med husets potatissallad
Etiketter:
Fågel
,
Grillat
,
mer än 60 minuter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar