En härligt smakrik sallad som kommer passa perfekt till sommarens ljumna kvällar.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Grekisk kycklingsallad:
4 kycklingfiléer
smör eller margarin till stekning
salt
nymalen svartpeppar
ca 1 msk grillkrydda
300 gram romansallad
300 gram isbergsallad
100 gram färsk bladspenat
400 gram cocktailtomater
½ gurka
300 gram fetaost
1 rödlök
1 burk svarta kalamon oliver (290 gram)
Honungsvinägrett:
1 dl olivolja
2 msk balsamicovinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Grekisk kycklingsallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna så att de får fin färg på båda sidorna.
3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, salta och peppra och strö över grillkrydda. Efterstek i ugnen i ca 15-20 min.
4. Låt kycklingfiléerna svalna och skär dem därefter i ca ½ cm tjocka skivor.
5. Skär romansallad, isbergssallad i grova bitar.
6. Dela cocktailtomaterna i halvor.
7. Skär gurkan i tjockare skivor och dela därefter skivorna i halvor.
8. Skär fetaosten i tärningar.
9. Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor.
10. Blanda ihop romansallad, isbergssallad, bladspenat, fetaost, rödlök, oliver och kyckling i en större salladsskål.
Honungsvinägrett
Gör så här:
1. Blanda olivolja, balsamicovinäger, dijonsenap och honung. Smaka av vinägretten med salt och nymalen svartpeppar.
2. Ringla vinägretten över varje salladstallrik strax innan servering.
Servera salladen med något gott ljust bröd, t ex grekiskt lantbröd.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar