En populär och klassisk fiskrätt.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
500 gram torskfiléer
1 fiskbuljongtärning
8-10 potatisar
gröna ärtor
Äggsås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl fiskspad
2-3 kokta och hackade ägg
2-3 msk hackad persilja
salt
nymalen vitpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka upp vatten och fiskbuljongtärning i en större kastrull.
2. Skär torskfiléerna i portionsbitar.
3. Lägg i fisken och låt koka på svag värme under lock i ca 3 min.
4. Tag upp fisken och håll den varm.
Äggsås:
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull.
2. Vispa ner mjöl med en visp och späd med mjölk och fiskspad. Låt såsen sjuda någon minut och späd med fiskspad till en önskad konsistens.
3. Vänd försiktigt ner de hackade äggen och persiljan i såsen och smaksätt med salt och nymalen vitpeppar.
Servera den kokta torsken med kokt potatis, gröna ärtor och äggsåsen.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar