Ett svalkande vinbål som härstammar från Portugal och Spanien. Drycken har fått sitt namn efter det spanska ordet Sangre som betyder blod.
♨ 3-4 personer
⏰ ca 1 tim och 30 min
Du behöver:
1 apelsin
1 citron
1 äpple
ca ½ dl strösocker
½ kanelstång
2 nejlikor
½ liter rött, spanskt vin
ca 1 flaska (33cl) fruktsoda
isbitar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Tvätta apelsinen och citronen noga och skär dem i tunna skivor.
2. Dela och kärna ur äpplet och skär i det i tunna skivor.
3. Blanda frukten med sockret och kanelstången och nejlikor i en tillbringare.
4. Häll på vinet och rör om så att sockret löser sig.
5. Låt tillbringaren stå och dra i kylen i en timme.
6. Häll i fruktsoda och isbitar strax innan servering. Smaka av och tillsätt vid behov mer socker.
7. Rör om hastigt och servera i kylda glas.
Servera och njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar