0

Matig kycklingpaj med broccoli, champinjoner och paprika

Kvällens middag bjöd på en matig och god kycklingpaj.

4-5 personer
ca 1 tim och 30 min

Du behöver:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten

Pajfyllning:
500 gram kycklingfiléer
ca 1 msk grillkrydda
smör eller margarin till stekning
250 gram broccoli
1 röd paprika
1 rödlök
8-10 champinjoner
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
ca 1 dl riven ost

....GÖR SÅ HÄR....

Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.

Pajfyllning
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm.
2. Smält smör i en stekpanna, lägg i kycklingbitarna, strö över grillkrydda och bryn kycklingbitarna tills de fått fin färg och är genomstekta. Lägg kycklingbitarna åt sidan.
3. Skär broccolin i mindre buketter.
4. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
5. Skala och finhacka rödlöken.
6. Dela champinjonerna i fyra delar.
7. Smält smör i en stekpanna och fräs broccoli, champinjoner, paprika och rödlök under omrörning i några minuter.
8. Vänd ner kycklingbitarna och låt fräsa med någon minut.
9. Lägg kyckling- och grönsaksröran i det förgräddade pajskalet.
10. Blanda ägg, mjölk, paprikapulver, salt, och nymalen svartpeppar i en bunke och häll över pajfyllningen.
11. Riv osten och strö den över hela pajformen.
12. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min, tills pajen fått fin färg.

Servera kycklingpajen med en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar