0

Kryddjärpar med varm potatis- och bönsallad och basilikasås

Enkla kryddjärpar som kan smaksättas ytterligare med lite pressad vitlök. Den varma potatis- och
bönsalladen gör sig väldigt bra med både kryddjärparna och den kalla basilikasåsen.

♨ 4 personer
⏰ ca 45 min

Du behöver:

Kryddjärpar:
700 gram blandfärs
1 ägg
1-2 msk grädde
(1 pressad vitlöksklyfta)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Varm potatis- och bönsallad:
ca 8-10 potatisar
1 burk blackeyebönor (410 gram)
100 gram salladsmix
250 gram cocktailtomater
salt

Basilikasås:
2-3 dl turkisk yoghurt
ca 2-3 tsk hackad basilika
1 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Kryddjärpar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg köttfärsen i en bunke.
3. Blanda ner ägg, grädde, (eventuellt vitlök) salt och nymalen svartpeppar med en elvisp (använd degkrokarna).
4. Forma köttfärsen till avlånga järpar.
5. Smält smör i en stekpanna och stek kryddjäparna tills de fått fin stekyta runt om.
6. Lägg kryddjärparna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 10-15 min.

Varm potatis- och bönsallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor.
3. Smält smör i en stekpanna och stek potatisklyftorna tills de börjar få fin stekyta runt om.
4. Lägg potatisklyftorna braspanna klädd med bakplåtspapper och efterstek i ugnen i ca 20-25 min tills potatisklyftorna är mjuka.
5. Skölj av bönorna med hjälp av ett durkslag.
6. Dela cocktailtomaterna i halvor.
7. Ta ut potatisklyftorna från ugnen och vänd ner coctailtomater, bönor och sallad.

Basilikasås
Gör så här:
1. Blanda turkisk yoghurt, olivolja och hackad basilika i en skål.
2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera kryddjärparna med den varma potatis- och bönsalladen och basilikasåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar