Lördagen bjöd på en fantastisk sommarkväll, vilket inbjöd till att tända grillen. Blev härligt saftiga och goda hamburgare.
Tips! Styckfrys hamburgarna på en bricka med
bakplåtspapper i minst 2 timmar innan grillning. Detta gör att
hamburgarna håller ihop bättre på grillen och att de hinner få en
stekyta så att de inte fastnar i gallret.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim + (ev 2 timmar i frysen)
BBQ-burgare:
Ca 700 gram blandfärs
1 ägg
3 msk mjölk
3-4 msk BBQ-sås (sweet & smokey)
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
4 hamburgerbröd
Hamburgerdressing:
2-3 dl turkisk yoghurt
2-3 msk BBQ-sås (sweet & smokey)
2 msk chilisås
1 tsk chilipulver
2-3 msk bostongurka
Klyftpotatis:
7-8 potatisar
smör till stekning
salt
Tillbehör:
t ex sallad, tomatskivor, rödlök, ostskiva, stekt bacon.
....GÖR SÅ HÄR....
Klyftpotatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatisarna och dela dem i klyftor.
3. Stek potatisklyftorna i lite smör i en stekpanna tills de börjar få färg.
5. Stjälp över potatisklyftorna i en braspanna med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen i ca 25-30 min.
6. Salta strax innan servering.
BBQ-burgare
Gör så här:
1. Lägg blandfärsen i en bunke.
2. Tillsätt salt, ägg, bbq-sås, salt, nymalen svartpeppar och blanda ihop allt med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
3. Forma köttfärsen till hamburgerbiffar i önskad storlek och platta ut dem till ca 1-2 cm tjocklek.
4. Tänd grillen och vänta tills kolen slutat brinna och glöden fått en grå/vitaktig färg, tar ca 30 min.
5. Lägg på hamburgerbiffarna på gallret och grilla dem på inte allt för hög värme. Vänd på biffarna
med jämna mellanrum tills de fått fin grillyta på båda sidorna, ca 10 min.
Hamburgerdressing
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Blanda ner majonnäs, chilisås, dijonsenap, socker och bostongurka. Smak av med salt och nymalen svartpeppar.
Bygg din hamburgare:
Gör så här:
1. Dela hamburgerbrödet och stek skärytorna hastigt i lite olja i en varm stekpanna.
2.
Bygg din hamburgare med det du vill ha t ex sallad, tomatskivor,
rödlök, ostskiva, stekt baconskiva och den nystekta
hamburgerbiffen.
3. Avsluta med att lägga på en klick hamburgerdressing och lägg på hamburgerbrödets lock på hamburgaren.
Servera hamburgarna nygrillade med klyftpotatis.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar