0

Kycklingspett med het chilicoleslaw (5:2-recept)

Så var det fastedag igen. Experimenterade fram en ny och smakrik kycklingrätt med lite härlig sting från färsk chili.


Fakta om chili
Den heta chilifrukten fungerar inte bara som en god krydda i mat. Dessutom håller den oss friska, lindrar smärta och ökar även fettförbränningen en aning.


♨ Lunch/middag: 1 person
⏰ ca 45 min
❤ 316 kcal/portion

Du behöver:

Kycklingspett:
1 spett (bambu)
150 gram kycklingfilé
salt
nymalen svartpeppar

Coleslaw med chili:
300 gram vitkål
200 gram morötter
½ rödlök
1 dl turkisk yoghurt (fetthalt 10%)
1 msk balsamvinäger
1 chilifrukt
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Kycklingspett:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfilén i mindre bitar.
3. Klipp till längden på bambuspettet så att det passar i stekpannan. 
4. Trä kycklingbitarna på spettet och salta och peppra runt om.
5. Lägg kycklingspetten i en het, teflonbeklädd stekpanna och bryn kycklingen. Vänd spettet med jämna mellanrum så att kycklingen får fin stekyta runt om.
6. Lägg spettet i en ugnsform, ställ in i ugnen och efterstek i ca 10-15 min.

Coleslaw med chili:
1. Strimla vitkålen.
2. Skala och hyvla morötterna med en potatisskalare.
3. Skala och strimla rödlöken tunnt.
4. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
5. Blanda vitkål, morot och rödlök i en skål.
6. Rör ner chili, balsamvinäger och turkisk yoghurt, blanda om väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera kycklingspetten med coleslaw.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar