Fakta om chili
Den heta chilifrukten fungerar inte bara som en god krydda i mat. Dessutom håller den oss friska, lindrar smärta och ökar även fettförbränningen en aning.
♨ Lunch/middag: 1 person
....GÖR SÅ HÄR....
♨ Lunch/middag: 1 person
⏰ ca 45 min
❤ 316 kcal/portion
Du behöver:
Kycklingspett:
1 spett (bambu)
150 gram kycklingfilé
salt
nymalen svartpeppar
Coleslaw med chili:
Du behöver:
Kycklingspett:
1 spett (bambu)
150 gram kycklingfilé
salt
nymalen svartpeppar
Coleslaw med chili:
300 gram vitkål
200 gram morötter
½ rödlök
1 dl turkisk yoghurt (fetthalt 10%)
1 msk balsamvinäger
1 chilifrukt
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Kycklingspett:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfilén i mindre bitar.
3. Klipp till längden på bambuspettet så att det passar i stekpannan.
4. Trä kycklingbitarna på spettet och salta och peppra runt om.
5. Lägg kycklingspetten i en het, teflonbeklädd stekpanna och bryn kycklingen. Vänd spettet med jämna mellanrum så att kycklingen får fin stekyta runt om.
6. Lägg spettet i en ugnsform, ställ in i ugnen och efterstek i ca 10-15 min.
Coleslaw med chili:
1. Strimla vitkålen.
2. Skala och hyvla morötterna med en potatisskalare.
3. Skala och strimla rödlöken tunnt.
4. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
5. Blanda vitkål, morot och rödlök i en skål.
6. Rör ner chili, balsamvinäger och turkisk yoghurt, blanda om väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera kycklingspetten med coleslaw.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar