♨ Lunch/middag: 2 personer
⏰ ca 30 min
❤ 334 kcal/portion
Du behöver:
100 gram palsternacka
150 gram morot
150 gram kålrot
200 gram purjolök
200 gram purjolök
2 tsk olivolja
2 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
ca 8-10 dl vatten
ca 8-10 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 lagerblad
1 msk finhackad persilja
1 tsk spiskummin
2 lagerblad
1 msk finhackad persilja
1 tsk spiskummin
200 gram konserverade kikärtor
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och riv palsternacka, morot och kålrot.
2. Snitta, skölj och skiva purjolöken i tunna skivor.
3. Häll oljan i en het kastrull.
4. Fräs rotfrukterna och purjolöken, häll på vatten, tillsätt buljongtärning och spiskummin och låt koka under lock på svag värme i ca 20 min. Späd eventuellt med lite mer vatten.
6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Blanda i kikärtorna och persilja.
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och riv palsternacka, morot och kålrot.
2. Snitta, skölj och skiva purjolöken i tunna skivor.
3. Häll oljan i en het kastrull.
4. Fräs rotfrukterna och purjolöken, häll på vatten, tillsätt buljongtärning och spiskummin och låt koka under lock på svag värme i ca 20 min. Späd eventuellt med lite mer vatten.
6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Blanda i kikärtorna och persilja.
Servera soppan rykande varm.
Smaklig spis!
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar