0

Pizzabullar

Har du inte provat att göra pizzabullar så är det på tiden. Förr eller senare trillar alla småbarnsföräldrar dit. Smakrika matbullar med en härlig smak av pizza som passar perfekt till mellan målet, utflykten, buffén och soppan. Eller varför inte ta med dem till badstranden, lägg dem i solen så blir de varma. Prova gärna min variant av dessa älskade bullar.

♨ Blir ca 24 st
⏰ ca 1 tim 30 min

Du behöver:

Pizzadeg:
½ kg vetemjöl
1 msk socker
1 msk salt
25 g jäst (½ pkt)
2 ½ dl ljummet vatten
3 msk rapsolja
olivolja till pensling

Tomatsås:
1 stor vitlöksklyfta
3 msk olivolja
½ dl tomatpuré
½ dl vatten
½ tsk salt
1 msk socker
ca 1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano

Fyllning:
ca 2 dl riven ost
200 gram rökt skinka

Topping:
permasanost
oregano

24 bullformar

Pizzadeg
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Rör ut jästen med det ljumna vattnet. Tillsätt rapsolja och rör om.
3. Blanda i socker och salt.
4. Blanda sist i mjölet och arbeta ihop till en deg.
5. Lägg ut degen på ett bakbord och knåda degen väl.
6. Låt degen vila under en bakduk i 30 min.

Under tiden gör du tomatsåsen.

Tomatsås
Gör så här:
1. Skala och finhacka vitlöken.
2. Häll olivolja och vitlök i en kastrull och fräs hastigt.
3. Häll i tomatpuré, vatten, salt, nymalen svartpeppar, socker, basilika, oregano och låt allt puttra någon minut under omrörning.

Pizzabullar
Gör så här:
1. Kavla ut degen till en rektangel på ett bakplåtspapper.
2. Bred ut tomatsåsen och strö över ost och skinka.
3. Rulla försiktigt ihop degen som en rulltårta, långsida till långsida (ta hjälp av bakplåtspappret).
4. Skär pizzarullen i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformarna. Täck över bullarna med bakduk och låt jäsa i 30 min.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Pensla bullarna med olivolja och strö över lite parmesanost på varje bulle.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min tills bullarna fått fin färg.
8. Ta ut bullarna och strö över smulad oregano.

Pizzabullarna är goda både varma och kalla och går utmärkt att frysa.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar