Här kommer ett recept på en festlig kycklingrätt som passade perfekt en torsdagskväll, men som
skulle göra sig bra alla dagar i veckan.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Herrgårdskyckling:
4 kycklingfiléer
salt
nymalen svartpeppar
2 dl riven ost
50 gram rökt skinka (torpareskinka)
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
3 msk hackad persilja
Ugnstekt potatis:
8-10 potatisar
1 msk smör eller margarin
....GÖR SÅ HÄR....
Herrgårdskyckling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och salta och peppra.
3. Skär skinkan i mindre bitar.
4. Blanda ihop skinka, riven ost, crème fraiche, dijonsenap och hackad persilja i en skål.
5. Bred röran över kycklingfiléerna och ställ in ugnsformen i ugnen i ca 20-25 min.
Ugnstekt potatis
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och dela potatisen i tärningar.
3. Smält smör i en stekpanna och fräs potatisen tills den börjar få fin färg.
4. Häll över potatisen i en ugnsform och efterstek i ugnen i ca 20-25 min.
Servera kycklingen med den ugnstekta potatis eller ris och en god sallad.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar