0

Ugnsbakad lax med spenat- och fetaosttäcke

Så var ännu en söndag till ända. Om en vecka är det redan 1:a advent och om en månad står julen för dörren. Vart tar tiden vägen? Denna soliga söndag bjöd på bland annat födelsedagsfirande för brorsdöttrarna och väl hemma igen var det dags att brassa kvällens käk. Laxfilé stod på menyn och här kommer det smaskiga resultatet. 

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
4 laxfiléer (á 125 gram)
1 påse fryst hackad spenat (450 gram)
1 pkt fetaost (150 gram)
1 burk smaksatt crème fraiche (basilika/soltorkade tomater)
olivolja
salt
nymalen svartpeppar

4 portioner vitt ris

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tina och vattna av spenaten med hjälp av en trådsil.
3. Lägg i spenaten i en bunke och smula ner fetaosten.
4. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas.
5. Ringla lite olivolja i botten på en ugnsform.
6. Lägg i laxfiléerna och fördela spenat- och fetaoströran över fisken. Salta och peppra.
7. Ställ in i ugnsformen i mitten av ugnen i ca 30 min.
8. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Servera laxfileérna med kokt vitt ris och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar