Igår blev det ett smaskigt alternativ till vanlig hamburgare.
♨ 4-5 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Torskburgare:
ca 800 gram torskfiléer
2 ägg
½ dl mjölk
2 tsk salt
ca 1-2 krm vitpeppar
ca 3 dl skorpmjöl
smör eller margarin till stekning
4-5 hamburgerbröd (hemgjorda tekakor. Receptet på tekakorna hittar du här.)
Dressing:
3 dl crème fraiche
ca 1 msk dijonsenap
2-3 msk bostongurka
salt
nymalen svartpeppar
Tillbehör:
sallad, cocktailtomater, rödlök
Potatismos:
8-10 potatisar
ca 2 msk smör eller margarin
ca ½ dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Torskburgare
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa torskfiléerna tillsammans med ägg, mjölk, salt och nymalen vitpeppar till en jämn färs med en stavmixer eller i en mixer.
3. Forma den lösa färsen till runda biffar.
4. Vänd biffarna försiktigt i skorpmjöl.
5. Smält smör i en stekpanna.
6. Lägg i torskburgarna och stek dem varsamt på båda sidorna tills de börjar få fin och lite knaprig stekyta.
7. Lägg biffarna försiktigt i en ugnsform och stek färdigt dem i mitten av ugnen i ca 10 min.
Dressing
Gör så här:
1. Blanda ihop crème fraiche, senap och bostongurka i en skål.
2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Potatismos
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
2. Skala potatisen och dela den i grova bitar.
3. När vattnet kokar lägg i potatisen och koka den mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet från potatisen.
5. Pressa ner potatisen i en bunke med hjälp av en potatispress.
6. Tillsätt mjölk och smör och vispa till ett luftigt mos med en elvisp.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Bygg din torskburgare:
Gör så här:
1. Dela hamburgerbrödet och stek skärytorna hastigt i lite olja eller smör i en varm stekpanna.
2. Smeta ut en matsked dressing på hamburgerbrödets underdel.
3. Bygg din hamburgare med det du vill ha t ex sallad, tomat, rödlök och den nystekta torskburgaren.
4. Avsluta med att bre lite tomatketchup och dressing på undersidan av hamburgerbrödets lock och lägg på det på torskburgaren.
Servera torskburgaren med hemlagad potatismos.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar