♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Stekt fläskkarré:
4 skivor fläskkarré
salt
nymalen svartpeppar
grillkrydda
Roman- och rotfruktssallad:
ca 4 morötter
ca 5 rödbetor
olivolja
olivolja
1 huvud romansallad
1 rödlök
ca 1 dl valnötter
ca 150 gram fetaost
salt
nymalen svartpeppar
1 msk flytande honung
Salladsdressing:
2 tsk flytande honung
4 msk olivolja
ca 1½ msk balsamvinäger
ca ½ pressad vitlöksklyfta
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Stekt fläskkarré
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Krydda köttet med salt, nymalen svartpeppar och grillkrydda.
3. Smält smör i en grillpanna.
4. Stek köttet ett par minuter på båda sidor, tills köttet börjar få fin färg och lite grillränder.
5. Lägg köttet i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen ca 15-20 min.
Roman- och rotfruktssallad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala rödbetor och potatis och dela dem i grova bitar.
3. Lägg rotfrukterna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
4. Salta och peppra och ringla över honung och olivolja.
5. Ställ in i mitten av ugnen och baka rotfrukterna i ca 30 min.
6. Skölj och dela romansalladen grovt och lägg i en större skål.
7. Skala och dela löken på hälften och skiva därefter löken i tunna skivor och häll i salladen.
8. Smula ner fetaosten, hacka valnötterna grovt och häll allt i salladen och blanda om försiktigt.
9. Rör ihop honung, olivolja och balsamvinäger. Smaka av med pressad vitlök, salt och svartpeppar och häll sedan dressingen över salladen.
10. Vänd till sist ner rotfrukterna i salladen och blanda försiktigt om alltihop.
Servera fläskkarréskivorna med salladen.
Smaklig spis!
Tydligen hade några av ingredienser fallit bort, men receptet är nu uppdaterat. Tack Hanna för hjälpen. :)
SvaraRadera