0

Saffranskaka

I morgon är det 1:a advent och vad passar då bättre än en liten adventsfika. Här kommer ett recept på en saffransdoftande kaka som jag nyligen fick provsmaka och som jag självklart var tvungen att provbaka själv. En god kaka som är enkel att göra. Tack Linda för receptet.

10-12 bitar
ca 1 tim

Du behöver:
200 gram smör eller margarin
1 pkt saffran (0,5 gram)
(½ tsk strösocker)
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ströbröd

florsocker

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en bakform (ca 24 cm i diameter).
3. Smält smör i en kastrull och låt det svalna.
4. Stöt saffran och lite strösocker i en mortel
5. Vispa ägg och socker poröst.
6. Rör ner saffran, smör och mjölk.
7. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten.
8. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
9. Tag ut kakan och låt den svalna.
10. Sikta över florsocker när kakan ska serveras.

Förvara kakan i plastpåse, alternativt frys in. Hållbarhet i frys ca 3 månader.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar