♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
Stekt kycklingfilé:
Stekt kycklingfilé:
4 kycklingfiléer
smör till stekning
salt
nymalen svartpeppar
grillkrydda
grillkrydda
Bulgursallad med russin och valnötter:
4 dl bulgur
1 gul lök
1 selleristjälk
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
ca 2 dl russin
ca 1 dl valnötter
1 ask cocktailtomater (250 gram)
olivolja till stekning
salt
nymalen svartpeppar
Mango chutneysås:
3 dl crème fraiche
2-3 msk mango chutney
....GÖR SÅ HÄR....
Stekt kycklingfilé
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör i en stekpanna.
3. Stek kycklingfiléerna på båda sidorna tills de börjar få fin stekyta.
4. Salta, peppra och pudra över lite grillkrydda.
5. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och efterstek i ugnen i ca 15-20 min.
Bulgursallad med russin och valnötter
1. Koka bulgur enligt anvisningar på paketet och häll den i en större skål.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar.
4. Skär sellerin i tunna skivor.
5. Häll olja i en varm stekpanna.
6. Fräs lök, vitlök, selleri och paprikabitarna i stekpannan ett par minuter tills paprikan börjar bli mjuk och blanda sedan ner det i skålen med bulgur.
7. Grovhacka valnötterna och rör ner dem tillsammans med russin i bulgurskålen.
8. Dela cocktailtomaterna i halvor och vänd ner i bulgursalladen.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Mango chutneysås
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Rör ner mango chutney.
Servera kycklingfiléerna med bulgursallad och mango chutneysås.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar