♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
ca 500 gram älgfärs
1 gul lök
4-5 potatisar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
6 dl vatten
1 burk krossade tomater (500 gram)
2 st köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 mak finhackad chili
1 tsk stött kummin
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och hacka löken.
2. Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar.
3. Skölj och kärna ur paprikorna och dela dem i mindre bitar.
4. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
5. Skala och finhacka vitlöken.
6. Smält smör i en större kastrull. Häll i grönsakerna, finhackad vitlök och chili och fräs alltihop i ett par minuter.
7. Smält smör i en stekpanna och bryn älgfärsen. Häll därefter den brynta älgfärsen i grytan.
8. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, tomatpuré och stött kummin i grytan och låt allt puttra under lock i ca 20 min.
Servera gulaschsoppan med en klick crème fraiche och något gott tunnbröd t ex lefsor.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar