Här kommer en krämig och god soppa att värma frusna kroppar under kyliga höstkvällar.
Tips!
Släng inte ändbitarna som oftast skärs bort när du tillagar sparris. De är perfekta att spara i frysen för att använda som grund till denna soppa.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min.
Du behöver:
500 gram grön sparris
3-4 potatisar
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
2 hönsbuljongtärningar
5 dl grädde
5 dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
2. Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Dela sparrisstjälkarna i mindre bitar, ca 1-2 cm långa.
3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Fräs potatistärningar, schalottenlök, vitlök och sparrisstjälkar.
6. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och mjölk.
7. Låt koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 20 min.
8. Mixa soppan slät med t ex en stavmixer.
9. Sila soppan genom en sil och hjälp till att passera den med en sked.
10. Smält smör i en stekpanna och smörstek sparrisknopparna strax innan servering.
Servera potatis- och sparrissoppan med de smörstekta sparrisknoppar och något gott bröd. Tror även lite knaperstekt bacon skulle vara gott och ha till.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar