2

Köttfärs- och pastagratäng

Ibland är det roligt att prova alternativa maträtter.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:
ca 700 gram blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt bacon (150 gram)
½ purjolök
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk chilisås
500 gram pasta (Fusilli)
salt
nymalen svartpeppar
ca 2 dl riven ost
smör eller margarin till stekning

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Smält smör i en större gryta t ex en gjutjärnsgryta.
4. Häll i och bryn köttfärsen tills den börjar få fin färg. Häll över i en skål
5. Skala och finhacka lök och vitlök.
6. Skiva baconet i mindre bitar.
7. Smält smör i grytan och häll i lök, vitlök och bacon. Fräs tills löken börjar bli mjuk och baconet börjar få stekyta.
8. Snitta, skölj och skiva purjolöken i tunna skivor och häll ner i grytan.
8. Häll tillbaka köttfärsen i grytan och fräs alltihop i någon minut.
9. Tillsätt chilisås, grädde och mjölk och smula ner buljongtärningen.
10. Låt röran puttra ihop några minuter.
11. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
11. Blanda i pastan och rör om väl så att allt blandas.
12. Häll pastaröran i en ugnsform och strö över riven ost.
13. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda gratängen i 15-20 min tills osten fått fin färg.

Servera köttfärs- och pastagratängen med en grönsallad.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Om vi säger så här: vi kunde inte sluta äta utan satt och tog mat från de blivande matlådorna ;-)
    Jättegott!! Kommer jag definitivt att göra fler gånger!

    SvaraRadera
  2. Tack Hannah, vad roligt att höra att ni gillade det. :)

    SvaraRadera