♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 1 kg potatis
ca 5 dl olja
salt
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och dela potatisen i ca 1 cm tjocka stavar.
Första friteringen (kan förberedas innan):
1. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm den till 180 grader.
2. Lägg i potatisstavar i oljan, men bara så mycket att kastrullens botten täcks.
3. Fritera potatisen i ca 3 min.
4. Tag upp potatisen med en hålslev och lägg upp dem på en bit hushållspapper för att rinna av. Fortsätt tills all potatis är friterad.
Andra friteringen (görs strax innan servering):
1. Värm oljan åter till 180 grader.
2. Lägg i potatisstavarna (en handfull) och fritera i ca 1-2 min tills de är gyllenbruna.
3. Tag upp potatisen med en hålslev och lägg upp dem på en bit hushållspapper för att rinna av. Fortsätt tills all potatis är friterad.
4. Salta potatisen och servera direkt.
Servera pommes frites med t ex din hemgjorda hamburgare och en god aioli eller som tillbehör till Fish and chips.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar