0

Hemgjorda potatischips

Här kommer ett litet recept på hur du på ett enkelt sätt kan ta vara på potatisskalet som blev över efter tillagningen av kvällens middag och förvandla det till kvällens tv-snacks eller varför inte som tilltugg till kvällens kalla öl.

♨ ca 100 gram
ca 20 min

Du behöver:
skal från ca 1 kg tvättad potatis
ca 4 dl olja
salt

....GÖR SÅ HÄR....

1. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm till 180 grader.
2. Lägg i potatisskalen (ca 1/3 åt gången) och fritera potatisskalen i ca 5 min tills de blivit gyllenbruna.
3. Lyft upp potatisskalen med en hålslev och lägg dem på en bit hushållspapper för att rinna av. Fortsätt tills all potatisskal blivit friterat.
4. Salta och låt potatischipsen svalna och bli krispiga innan de serveras.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar