En köttgryta som har sitt ursprung i Ryssland. Traditionellt så använder man smetana (sur, tjock grädde) i grytan, men det går lika bra med crème fraiche.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 700 gram nötkött (t ex oxytterlår)
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1-2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymald svartpeppar
1-2 tsk pressad citronsaft
2 msk smör eller margarin till stekning
4 portioner vitt ris (t ex Basmatiris)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka strimlor.
2. Skala och hacka löken.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet tills det börjar få fin färg.
4. Häll i löken och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
5. Tillsätt tomatpuré, vatten, smula ner köttbuljongtärningen och låt allt puttra på svag värme i ca 20 min.
6. Tillsätt crème fraiche och pressad citronsaft mot slutet.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera grytan med ris och en grönsallad.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar