0

Köttfärssås och spagetti

Variationen på köttfärssås är många och alla har vi våra egna knep för att den ska bli som vi vill ha den. Här kommer receptet på den köttfärssås som vi brukar göra.

4-5 personer
ca 1 tim och 30 min

Du behöver:
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
3-4 morötter
ca 600 gram blandfärs
1 burk krossade tomater (ca 500 gram)
4 msk tomatpuré
2-3 msk chilisås
ca 2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt och nymalen svartpeppar
2-3 tsk oregano
1 krm chilipulver
1 krm cayennepeppar
smör eller margarin till stekning
1 msk olivolja

valfri pasta (spagetti)

....GÖR SÅ HÄR....

Köttfärssås
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Skala och dela morötterna i mindre bitar.
3. Smält smör tillsammans med olivolja i en gjutjärnsgryta.
4. Fräs lök, vitlök och morötter i grytan utan att det tar färg.
5. Tillsätt köttfärsen och bryn i ca 5 min under omrörning.
6. Blanda i krossade tomater, tomatpuré, chilisås, vatten och buljongtärningar.
7. Lägg på locket och låt det småkoka i minst 45 min. Rör då och då.
8. Ta av grytan från spisen och smaksätt med oregano, chilipulver, cayennepeppar, salt och nymalen svartpeppar.

Servera köttfärssåsen med nykokt pasta och gärna med nyriven parmesanost.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar