0

Vårsoppa på nässlor

Snart är det dags att skörda trädgårdens första godbitar. Inom kort tittar de fram på soliga platser runt om i trädgården, de hatade brännässlorna. Men de små nässelskotten är både smakrika och fulla med vitaminer och kan användas både i soppa och bröd. Här kommer ett enkelt recept på en fantastiskt god nässelsoppa.

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
Ca 2 liter nyplockade, späda nässlor
1 liter vatten
salt
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar
ca 1 dl grädde

4 hårdkokta ägg

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skölj nässlorna noga och ta bort rötter och grova delar.
2. Koka upp hälften av vattnet (1 liter) och salta lätt.
3. Lägg i nässlorna och låt koka 5 min.
4. Sila av nässelspadet i en bunke för att spara till senare.
5. Hacka de kokta nässlorna fint.
6. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet.
7. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt resten av vattnet ochlåt koka ett par minuter.
8. Tillsätt nässlorna och grädden, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
9. Dela de hårdkokta äggen i halvor.

Servera soppan varm och nykokt med ägghalvor och något gott bröd.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar