En snabb, smakrik och enkel kycklinggryta. Håll tillgodo!
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer
2 broccoli
1 pkt bacon (150 gram)
1 dl frusen majs
½ rödlök
4 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning
4 portioner ris (Basmatiris)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm.
3. Skala och dela löken på hälften och skär den därefter i tunna skivor.
4. Dela broccolin i mindre buketter.
5. Skär baconet i mindre bitar.
6. Smält smöret i en gjutjärnsgryta.
7. Häll i kycklingbitarna och stek dem tills de börjar få fin färg.
8. Tillsätt löken och bacon och stek under omrörning tills löken är mjuk och baconet börjar bli färdigstekt.
9. Tillsätt crème fraiche och buljongtärning och låt grytan puttra ca 15 min. Rör då och då.
10. Tillsätt broccolibuketterna och majsen och låt grytan puttra ytterligare ca 10 min tills broccolin börjar bli mjuk men spänstig.
Servera kycklinggrytan med nykokt ris.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar