0

Kassler- och broccolipaj

En enkel men mycket god paj.

4-5 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten

Pajfyllning:
ca 200 gram kassler
1 purjolök
1 broccoli
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
½ krm paprikapulver
ca 1½ dl riven ost
smör eller margarin till stekning

....GÖR SÅ HÄR....

Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.

Pajfyllning
Gör så här:
1. Dela, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
2. Dela kasslerskivorna i mindre tärningar.
3. Skölj och dela broccolin i mindre buketter.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Fräs purjolöken, broccolibuketter och kasslertärningarna i stekpannan i 1-2 min under omrörning.
6. Lägg alltihop i det förgräddade pajskalet.
7. Blanda ägg, mjölk, salt, nymalen svartpeppar och paprikapulver i en bunke.
8. Riv osten och ner häll ner i äggstanningen. Häll alltihop över pajfyllningen i pajskalet. Fördela ut osten över hela pajformen.
10. Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min tills pajen fått fin färg.

Servera laxpajen med en mixad grönsallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar