En snabb och enkel fiskrätt som lätt blir en favorit.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
Fiskrullader i senapssås:
8 spättafiléer
1 finhackad gul lök
5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
4-5 tsk fransk senap (dijon)
salt
nymalen svartpeppar
Stompad potatis:
8-10 potatisar
ca 2 msk smör eller margarin
½ dl mjölk
Ångkokt broccoli:
250 gram broccoli
....GÖR SÅ HÄR....
Fiskrullader i senapssås
Gör så här:
1. Rulla försiktigt ihop varje spättafilé och fäst den med en tandpetare, så att den inte går upp.
2. Skala och finhacka löken.
3. Smält smör i en större och djupare stekpanna och fräs löken tills den blivit mjuk, men utan att den ta färg.
4. Häll på matlagningsgrädde och låt sjuda ett par minuter.
5. Tillsätt dijonsenap, crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
6. Lägg försiktigt i fiskrulladerna och låt alltihop sjuda under lock i ca 15-20 min.
Stompad potatis
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Skala potatisen och dela den i grövre bitar.
3. Lägg i potatisen när vattnet kokar och låt koka tills potatisen är mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet i ett durkslag och häll därefter potatisen i en bunke.
5. Tillsätt smör och mjölk och "stompa" (stöt) grovt med en potatisstöt.
6. För att "fluffa" till potatisstompet en aning, så kör någon minut med elvispen efteråt.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Ångkokt broccoli
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
2. Dela broccolin i mindre buketter.
3. Sätt i ånginsatsen och lägg i broccoli och ångkoka i ca 5-10 min eller tills broccolin blivit mjuk men spänstig.
Servera fiskrulladerna med stompad potatis och ångkokt broccoli.
Smaklig spis!
0
Fiskrullader i senapssås med stompad potatis och ångkokt broccoli
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar