Så har påskhelgen passerat fylld med god mat, trevliga vänner och fantastiskt soligt vårväder. Skulle du få lite lax över efter påskbordet så prova gärna denna enkla med väldigt goda pastarätt.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 minuter
Du behöver:
1 msk smör eller margarin
1 finhackad röd lök
ca 200 gram fryst hel bladspenat
ca 200 gram rökt lax i tunna skivor
4 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
ca 500 gram pasta (Linguinepasta eller Tagliatelle)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka upp saltat vatten i en större kastrull.
2. Häll i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet.
3. Finhacka löken.
4. Smält smör i en kastrull.
5. Häll i löken och fräs den mjuk men utan att den tar färg.
6. Häll i frusen bladspenat och fräs alltihop någon minut tills spenaten tinat.
7. Tillsätt crème fraiche, mjölk och fiskbuljongtärning och låt pastasåsen puttra i 5 min.
8. Strimla laxen och häll den i pastasåsen. Rör om försiktigt.
9. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera pastasåsen med nykokt pasta.
Smaklig spis!
0
Krämig pastasås med rökt lax och spenat
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Pastarätter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar