Idag blev det brunch hos goda vänner på sydkusten, så ikväll fick det bli något lättare som middagsval. En lätt och fräsch laxrätt fick hamna på menyn.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 laxfiléer
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning
Ris- och bönsallad:
1 burk stora vita bönor (410 gram)
1 burk borlottibönor (410 gram)
1 röd paprika
1 röd lök
1 ask cocktailtomater (250 gram)
ca 5 dl färdigkokt vitt ris (ca 2 portioner)
salt
nymalen svartpeppar
Kall dillsås:
ca 2 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
ca 1 tsk fransk senap (dijon)
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en stekpanna.
3. Stek laxfiléerna på medelvärme tills de fått din färg (ca 1 min på varje sida).
4. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, salta och peppra och färdigstek i mitten av ugnen ca 10-15 min.
Ris- och bönsallad
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
2. Låt riset svalna något.
3. Skölj bönorna i ett durkslag och häll dem i en salladsskål.
4. Skölj, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
5. Skölj tomaterna och dela dem i halvor.
6. Häll bönor, paprika, tomater och det färdigkokta riset i salladsskålen och blanda om.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Kall dillsås
Gör så här:
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Tillsätt hackad dill och fransk senap och blanda om.
3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera laxen med ris- och bönsallad och den kalla dillsåsen.
Smaklig spis!
0
Stekt lax med ris- och bönsallad och kall dillsås
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar