3

Kycklingpasta med valnötter och babyspenat

En enkel och snabblagad kycklingpasta.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min

Du behöver:
4 kycklingfiléer
nymalen svartpeppar
salt
olivolja till stekning
ca 3 dl turkisk yoghurt
2 dl valnötskärnor
ca 70 gram färsk babyspenat
5-6 msk riven parmesanost

500 gram valfri pasta (tagliatelle)
(ev. flagad parmesan till garnering)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Skär kycklingfiléerna i skivor.
3. Häll olivolja i en het stekpanna och stek kycklingbitarna i ca 5 min.
4. Krossa valnötskärnorna grovt med hjälp av händerna och låt dem fräsa med i någon minut i stekpannan tillsammans med kycklingbitarna.
5. Tillsätt turkisk yoghurt och parmesanost och låt allt puttra ihop några minuter på låg värme.
6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Vänd försiktigt ner babyspenaten.

Servera kycklingsåsen med pastan.

Smaklig spis!

3 kommentarer :

  1. Nu var det länge sedan jag kommenterade något :-)
    Gillade detta recept av många olika anledningar, främst för att det gick snabbt. Ett tips kan vara att du märker dina recept med "snabbt" så att man kan söka på dem de dagar man har lite bråttom. Dock blev resultatet inte så bra :-( mannen gjorde ett tappert försök men av någon anledning så skar sig såsen och blev missfärgad (lite grått röd vin) och det påverkade intrycket mycket. Vet inte om det berodde på vår gjutjärnspanna eller vad som kan ha hänt. Får se om jag törs prova en gång.

    SvaraRadera
  2. Oj då, lät ju inget vidare. Vet att just turkisk yoghurt är känslig när temperaturen är för hög. Kanske är det det som orsakade att såsen skar sig? Tydligen ska detta kunna avhjälpas om man först blandar den turkiska yoghurten med lite majzenamjöl. Har inte testat själv, men enligt vad jag har hört så ska det fungera. Glädjande kan jag meddela att du numera har möjligheten att söka recept efter tillagningstid. Du hittar sökverktyget i högermenyn. Tack för tipset! :)

    SvaraRadera
  3. Då ska vi prova längre temp alt reda den nästa gång! Tack!
    Kul att du följde tipset med tillagningtid - ska genast in och bestämma veckans måltider :-)

    SvaraRadera